Truffelballetjes van witte chocolade callets met kokos

Truffelballetjes van witte chocolade callets met kokos

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

200g chocolade Jacques callets van witte chocolade
80g geraspte kokos voor de truffels
80g kokos om ze er achteraf in te rollen
60ml room
2el boter

Recept:

  • Doe de callets samen met de room en de boter in een kom die microgolfbestendig is. Plaats 20sec in de microgolfoven. Meng en herhaal tot je de chocolade volledig gesmolten is en je een glad mengsel bekomt.
  • Voeg de geraspte kokos toe en roer. Laat dit mengsel ongeveer 4uur opstijven in de koelkast tot het stevig is.
  • Doe de andere helft van de geraspte kokos in een schaaltje. Haal het chocolade-kokosmengsel uit de koelkast en gebruik een koffielepel om in kleine porties te verdelen. Rol deze porties op tot je balletjes verkrijgt en rol deze balletjes door de geraspte kokos.
  • Leg de afgewerkte truffels op een schaal en plaats minstens nog een uurt in de koelkast tot ze weer goed opgesteven zijn.
  • Je kan deze truffels tot een week bewaren in de koelkast, zorg ervoor dat je ze in een luchtdichte doos bewaard.
Akkoord
Bepaalde informatie wordt verzameld door cookies. Baronie gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën op haar Website zoals beschreven in het Cookiesbeleid.
Als u niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op deze wijze, dan moet u uw browser dienovereenkomstig afstellen.