Noorse hartjeswafel met matinettes, aardbeien en slagroom

Noorse hartjeswafel met matinettes, aardbeien en slagroom

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

Voor de wafeltjes:

  • 2 eieren
  • 350ml volle melk
  • 100ml Griekse yoghurt
  • 350g patisseriebloem
  • 100g bloemsuiker
  • 1kl bakpoeder
  • 1el vanillesuiker
  • 100g gesmolten boter

Voor de afwerking:

  • Jacques Matinettes
  • 100g aardbeien
  • 100g room voor slagroom
  • 20g bloemsuiker
  • Extra bloemsuiker voor de afwerking

Extra: Wij bakken de wafeltjes in een hartvormig wafelijzer, heb je een ander wafelijzer – gebruik dat dan gerust!

Recept:

Doe de eieren, melk en yoghurt in een grote kom en meng. Voeg de bloemsuiker, bakpoeder en de vanillesuiker toe en roer goed. Voeg nu geleidelijk aan de bloem toe en meng alles tot je en mooi beslag krijgt. Laat ongeveer een kwartiertje rusten.

Klop intussen de room samen met de bloemsuiker op tot slagroom. Verwijder de kroontjes van de aardbeien en verdeel ze in vier.

Bak nu de wafels. Vet het wafelijzer lichtjes in en warm op. Schep een grote schep van het beslag op het verwarmde ijzer – zorg ervoor dat niet de volledige oppervlakte van het wafelijzer bedekt is want anders zal het overlopen. Sluit het wafelijzer en bak de wafeltjes zo'n 3min. tot ze goudbruin zijn.

Besmeer de wafeltjes met de slagroom. Breek enkele matinettes in stukken en verdeel over de wafels, werk af met verse aardbeien.

De wafeltjes zijn ook lekker afgekoeld & vooral samen met Chocolade Jacques Matinettes! Je kan de wafeltjes ongeveer een week bewaren in een luchtdichte doos.