Rudolf chocoladetaart

Rudolf chocoladetaart

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

Voor de cake:
180 g boter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
150 g kristalsuiker
4 eieren
220 g zelfrijzende bloem
1 el ongezoet Van Houten cacaopoeder
50 g pure Jacques chocolade

Voor de chocolade botercrème:
250 g poedersuiker
250 g boter op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
1 tl vanille extract

Voor het chocolade gewei:
2 satéprikkers
100 g pure chocolade

Extra: springvorm, 20 cm doorsnede, marsepein of snoep voor neus en oogjes

Recept:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Klop de boter met de suiker licht en romig
  • Voeg al roerend één voor één de eieren toe
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel
  • Meng tot een glad beslag
  • Smelt de chocolade
  • Spatel de chocolade door het beslag
  • Vet de springvorm in met boter
  • Strooi een beetje bloem in de vorm en schud tot de hele binnenkant een dun laagje heeft
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten
  • Keer vervolgens om op een rooster en laat volledig afkoelen

Chocolade gewei

  • Teken op een stuk bakpapier het gewei, ongeveer 15 cm hoog (Tip: geen tekenheld? Download onderaan de tekenvorm.)
  • Smelt de chocolade
  • Gebruik een lepen om het gewei voorzichtig in te kleuren met de gesmolten chocolade
  • Leg het satéstokje tot in het midden in het chocoladegewei
  • Laat het gewei nu volledig afkoelen in de koelkast
Download het rendier patroon

Chocolade botercrème

  • Smelt de chocolade
  • Doe de boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa
  • Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een crème
  • Voeg de gesmolten chocolade en het vanille extract toe en schep goed om

Afwerking:

  • Snij de afgekoelde cake in twee lagen
  • Verdeel 1/3 van de chocolade botercrème over de eerste taartlaag en zet de tweede er bovenop Tip: Voor een extraatje kan je hier ook nog vers fruit en/of een laagje slagroom toevoegen
  • Verdeel nu de rest van de chocolade botercrème over de taart
  • Haal het chocolade gewei uit de koelkast en prik het in de taart
  • Werk af met marsepein of snoep voor de neus en oogjes

Prettige feesten!

Akkoord
Bepaalde informatie wordt verzameld door cookies. Baronie gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën op haar Website zoals beschreven in het Cookiesbeleid.
Als u niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op deze wijze, dan moet u uw browser dienovereenkomstig afstellen.