Rudolf chocoladetaart

Rudolf chocoladetaart

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

Voor de cake:
180 g boter op kamertemperatuur (+ extra om in te vetten)
150 g kristalsuiker
4 eieren
220 g zelfrijzende bloem
1 el ongezoet Van Houten cacaopoeder
50 g pure Jacques chocolade

Voor de chocolade botercrème:
250 g poedersuiker
250 g boter op kamertemperatuur
75 g pure chocolade
1 tl vanille extract

Voor het chocolade gewei:
2 satéprikkers
100 g pure chocolade

Extra: springvorm, 20 cm doorsnede, marsepein of snoep voor neus en oogjes

Recept:

Cake

  • Verwarm de oven voor op 180°C
  • Klop de boter met de suiker licht en romig
  • Voeg al roerend één voor één de eieren toe
  • Zeef de bloem en het cacaopoeder en voeg toe aan het botermengsel
  • Meng tot een glad beslag
  • Smelt de chocolade
  • Spatel de chocolade door het beslag
  • Vet de springvorm in met boter
  • Strooi een beetje bloem in de vorm en schud tot de hele binnenkant een dun laagje heeft
  • Giet het beslag in de springvorm en strijk de bovenkant glad
  • Bak de cake 40 minuten in de voorverwarmde oven
  • Laat de cake 5 minuten in de vorm rusten
  • Keer vervolgens om op een rooster en laat volledig afkoelen

Chocolade gewei

  • Teken op een stuk bakpapier het gewei, ongeveer 15 cm hoog (Tip: geen tekenheld? Download onderaan de tekenvorm.)
  • Smelt de chocolade
  • Gebruik een lepen om het gewei voorzichtig in te kleuren met de gesmolten chocolade
  • Leg het satéstokje tot in het midden in het chocoladegewei
  • Laat het gewei nu volledig afkoelen in de koelkast
Download het rendier patroon

Chocolade botercrème

  • Smelt de chocolade
  • Doe de boter in een kom en mix tot een luchtige smeuïge massa
  • Voeg dan beetje bij beetje de poedersuiker toe en mix tot een crème
  • Voeg de gesmolten chocolade en het vanille extract toe en schep goed om

Afwerking:

  • Snij de afgekoelde cake in twee lagen
  • Verdeel 1/3 van de chocolade botercrème over de eerste taartlaag en zet de tweede er bovenop Tip: Voor een extraatje kan je hier ook nog vers fruit en/of een laagje slagroom toevoegen
  • Verdeel nu de rest van de chocolade botercrème over de taart
  • Haal het chocolade gewei uit de koelkast en prik het in de taart
  • Werk af met marsepein of snoep voor de neus en oogjes

Prettige feesten!