Feestelijke pindanoten chocoladetaart

Feestelijke pindanoten chocoladetaart

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

Bodem
200g chocoladekoekjes met crèmevulling (genre Oreo)
75g gezouten pindanoten
30g gezouten boter

Pinda-chocoladevulling:
200g platte kaas
135g poedersuiker
200g pindakaas op kamertemperatuur
100g Jacques melkchocolade in stukjes gehakt
2dl slagroom, luchtig opgeklopt

Ganache
50g Jacques melkchocolade, in stukjes gehakt
50g Jacques Bloc dessert fondant, in stukjes gehakt
1dl room

Afwerking
50g Jacques melkchocolade, in stukjes gehakt
50g pindanoten in stukjes gehakt

Recept:

Bodem

  • Verwarm de oven voor op 180°. Vet een springvorm in met boter of bakspray.
  • Smelt de boter in een steelpannetje en verkruimel de koekjes heel fijn, het liefst in een foodprocessor. Voeg er de gesmolten boter bij. Meng en kneed tot je een deeg bekomt.
  • Verdeel het deeg over de bodem van je springvorm. Bak 10min in de oven en laat afkoelen.

Pinda-chocoladevulling

  • Smelt de Jacques Melkchocolade in de microgolf of al roerend op een zacht vuur. Laat afkoelen tot de chocolade lauw is.
  • Doe de platte kaas en de poedersuiker samen in een kom en meng. Klop tot je een mooi mengsel bekomt. Voeg de pindakaas erbij en meng goed. Voeg de gesmolten chocolade bij dit pindakaasmengsel.
  • Voeg ten slotte ook de slagroom erbij en meng heel goed tot je een mooi egaal beslag krijgt. Verdeel dit nu over de taartbodem en plaats minimum 2u in de koelkast.

Ganache

  • Doe de Jacques melkchocolade en de Jacques bloc fondant chocoladestukjes samen in een kom.
  • Breng in een ander kommetje de room aan de kook. Giet de hete room over de chocolade en laat een halve minuut rusten. Roer daarna tot je een gladde ganache bekomt. Laat afkoelen tot kamertemperatuur en werk er dan de taart mee af.
  • Werk de taart als final touch af met de fijngehakte pindanoten en stukjes Jacques melkchocolade.
Akkoord
Bepaalde informatie wordt verzameld door cookies. Baronie gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën op haar Website zoals beschreven in het Cookiesbeleid.
Als u niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op deze wijze, dan moet u uw browser dienovereenkomstig afstellen.