Chocolade Pavlova met zomerfruit

Chocolade Pavlova met zomerfruit

Gebruikte producten:

Ingrediënten

Eiwit van 6 grote eieren
300g bloemsuiker
5el Jacques cacaopoeder
500ml slagroom
Zeste van 1 citroen
500g van je favoriete zomerfruit, in mooie stukken gesneden (hier gebruikten we kiwi, abrikoos, nectarine, passievrucht en granaatappel)
2 el Jacques hagelslag

Recept:
Verwarm de oven voor op 180°. Bedek een bakplaat met bakpapier en zet aan de kant.

Klop het eiwit op tot je zachte pieken krijgt. Voeg nu lepel per lepel de suiker toe en klop verder tot je een stevige en glinsterende meringue krijgt. Meng er nu zachtjes het cacaopoeder door.

Stort te cacao-meringue op de bakplaat en zorg dat je een grote cirkel bekomt van ongeveer 25 cm. Verdeel de meringue met een spatel tot je een effen cirkel krijgt. Plaats de meringue in de oven en verlaag onmiddellijk de temperatuur naar 150°. Bak voor 1u en 15min.

Terwijl de meringue in de oven bakt maken we het beslag en snijden we fruit. Klop de slagroom op en meng er de zeste van citroen door. Zorg ervoor dat je fruit mooi kan verdelen over de taart. Kiwi's snijden we in plakjes, steenfruit in fijne partjes, enz. De pitjes van de granaatappel en de passievrucht zijn lekker en mooi als afwerking. Gebruik eventueel ook aardbeien of frambozen of ander heerlijk zomerfruit.

Check of de meringue klaar is. Het geheel ziet er gebakken uit maar in het midden is de meringue nog lichtjes elastisch. Zet de oven af en zet hem open, laat de meringue zo in de oven volledig afkoelen.
Als de meringue afgekoeld is, verplaats die dan voorzichtig naar een groot, plat bord. Besmeer rijkelijk met de slagroom en dresseer het fruit erbovenop. Werk af met de hagelslag.

Serveer onmiddellijk!

Akkoord
Bepaalde informatie wordt verzameld door cookies. Baronie gebruikt cookies en gelijkaardige technologieën op haar Website zoals beschreven in het Cookiesbeleid.
Als u niet akkoord gaat met het gebruik van cookies op deze wijze, dan moet u uw browser dienovereenkomstig afstellen.