Tiramisuglaasjes met Jacques biscuité en blueberries

Tiramisuglaasjes met Jacques biscuité en blueberries

Gebruikte producten:

Ingrediënten voor 6 glaasjes:
3 eieren
50g suiker, in 2 verdeeld
200ml room voor slagroom
200g mascarpone op kamertemperatuur
1tl vanille extract
4 repen Jacques Biscuité 100
100g blauwe bessen
Enkele blaadjes munt voor de afwerking

Bereiding:

Zet een pot met ongeveer 3cm water op het vuur en warm op tot het bijna kookt. Zet het vuur op een middelmatige stand zodat het water heel warm blijft. Plaats een kommetje bovenop deze pot om au bain-marie het eigeel samen met de ene helft van suiker te mengen. Doe het eigeel in het kommetje en voeg de suiker toe, klop constant voor 4 à 5 minuten tot het eimengsel lichtgeel en romig van textuur is. Haal het kommetje van het vuur en laat even afkoelen.

Klop de room samen met de andere helft van de suiker en het vanille extract op tot slagroom.

Doe het afgekoelde eigeel mengsel in een grotere kom en voeg de mascarpone toe. Meng tot je een glad mengsel krijgt. Voeg nu geleidelijk de slagroom toe, meng zachtjes met een spatel tot je een mooi glad en luchtig beslag verkrijgt. Verdeel het beslag in 2 delen.

Doe de blueberries in een foodprocessor. Meng de blueberries met de helft van het beslag.

Hak de Jacques Biscuité in grove stukken. Schep 1 el van de biscuité stukjes in de glaasjes. Schep hierover een laagje van het gewone beslag en een laagje van het blueberrie beslag. Daarbovenop weer een schepje buiscuité enz. Als de glaasjes vol zijn, werk ze dan af met wat blauwe bessen en een blaadje munt.

Laat minstens een 2-tal u opstijven in de koelkast.