Ingrediënten van Jacques

De belangrijkste ingrediënten van onze chocolade

Cacaomassa

Na de oogst van de cacaobonen worden deze gefermenteerd, gebrand en gemalen tot cacaomassa. Cacaomassa zit in pure en melkchocolade en zorgt voor de typische chocoladesmaak.

Cacaoboter

Cacaoboter is het vetgedeelte van de cacaomassa en wordt door persen uit de cacaomassa verkregen. Cacaoboter zit in alle soorten chocolades en zorgt voor de krokantheid van de chocolade. De smelttemperatuur van cacaoboter is rond 36°C waardoor de chocolade smelt in uw mond.

Volle melkpoeder

Volle melkpoeder is gedroogde melk. Het zorgt voor de romige smaak in melk- en witte chocolade en in vullingen.

Suiker

Suiker is een belangrijk bestanddeel in zowel de chocolades als in de vullingen en zorgt voor de zoete smaak.

Hazelnoot

Hazelnoot komt in veel chocoladeproducten voor: gemalen in hazelnootvulling, maar ook als hele hazelnoten.

Plantaardig vet

In veel vullingen komt plantaardig vet voor, met name palm- en kokosvet. Het plantaardig vet legt de basis voor een smeuïge smaak. Door toevoeging van andere ingrediënten (zoals aardbei, koffie, vanille) wordt de smaak van de vetvulling bepaald.

Sojalecithine

In alle chocolades zit sojalecithine. Sojalecithine zorgt bij de productie van de chocolade ervoor dat de (nog vloeibare) chocolade goed gemengd kan worden en zo de juiste eigenschappen krijgt om verder verwerkt te worden.