Kwaliteit

Voor Antoine Jacques was kwaliteit het absolute streefdoel. Die kwaliteit kwam tot uiting in een grote verscheidenheid van smaken én vormen. Zo was hij en niemand anders de uitvinder van de beroemde chocoladereep, waarvan hij in 1936 het octrooi liet neerleggen . Maar ook daarna bleven ze bij de chocolade Jacques niet op hun lauweren rusten.

De kwaliteit van het eindproduct

Jacques chocolade is dan ook een absoluut kwaliteitsproduct:

  • De chocolades van Jacques, geproduceerd in Eupen, genieten de benaming van Belgische Chocolade
  • Alle producten van het gamma Jacques dragen het label 100% pure cacaoboter.

                                                       

 

De kwaliteit van het productieproces

Het voortdurende streven naar kwaliteit uit zich op verschillende niveaus:

  • Chocolaterie Jacques staat voor totale openheid en eerlijkheid tegenover de consument. Om te verzekeren dat deze nooit om de tuin wordt geleid inzake oorsprong en kwaliteit van de chocolade, heeft Jacques in mei 2007 CHOPRABISCO, de Belgische Chocolade Code ondertekend. Spreken over 'Belgische chocolade' betekent dat de mengeling, de raffinage en het concheerproces ervan in België heeft plaatsgevonden en nergens anders. 
  • Al onze productievestigingen zijn gecertifieerd met een IFS (International Food Standard) of BRC (British Retail Consortium) certificaat. Dit zijn internationaal erkende kwaliteitssystemen, die staan voor een optimale waarborging van kwaliteit en voedselveiligheid.
  • Zowel voor als tijdens de productie worden op kritische punten controles uitgevoerd om de kwaliteit van het eindproduct te garanderen.
  • Onze producten worden zorgvuldig verpakt en vervoerd bij de juiste temperatuur. Op deze manier blijft de structuur en smaak van onze producten optimaal behouden

 

Een museum, een eerbetoon aan de kwaliteit van Chocolade Jacques

Chocolaterie Jacques heeft in de vervaardiging van chocolade zo'n hoge kwaliteit bereikt dat er een chocolademuseum rond werd opgericht. Het museum werd ingehuldigd in oktober 1994 en vertelt het verhaal van de cacaoteelt, het gebruik van de cacao in de productie van chocolade en de geschiedenis van chocolade doorheen de eeuwen. Vanop een loopbrug kunnen de bezoekers de installaties voor de chocoladeproductie bekijken zonder inbreuk te doen op de kwaliteits- en hygiënenormen.