Hazelnoot-chocolade breakfast rolls

Hazelnoot-chocolade breakfast rolls

Gebruikte producten:

Ingrediënten:

Voor het deeg:

  • 60g boter
  • 3el honing
  • 160ml volle melk
  • 400g bloem
  • 1 zakje gist – 7g
  • 1 tl zout
  • 2 eieren
Voor de vulling:
  • 250g chocolade Jaques met hele hazelnoten
  • 50g poedersuiker
  • Snuifje zout
  • 85g boter – op kamertemperatuur

Recept:

Maak het deeg:
Warm de melk, de boter en de honing samen op tot de boter gesmolten is. Zorg ervoor dat de melk niet gaat koken. Neem van het vuur en laat een 10-tal min. afkoelen.
Doe de helft van bloem in een grote kom en meng met de gist en het zout. Voeg het melkmengsel toe en meng tot je een mooi geheel krijgt. Voeg de eieren één per één toe en meng goed tussendoor. Voeg nu geleidelijk de bloem toe, blijf ondertussen heel goed mengen.
Als alle bloem is toegevoegd, kneed dan zo'n 5 min. verder met je handen tot je een stevig, licht klevend en elastisch deeg bekomt. Doe het deeg in een beboterde kom en bedek met folie. Laat 1u rijzen tot het deeg ongeveer verdubbeld is.

Maak de vulling:
Doe de chocolade in stukken in een foodprocessor, samen met de suiker. Hak even tot de chocolade is fijngehakt in kleinere stukjes. Voeg de boter toe en meng verder tot je een samenhangend mengsel bekomt dat stevig en een beetje kruimelig is. Zorg dat het mengsel niet te fijn wordt.

Maak de rolls:
Rol met een deegrol het deeg uit op een bebloemd oppervlak tot een grote rechthoek van ongeveer 25 op 40cm. Het deeg mag max. nog een halve cm dik zijn.
Verdeel het chocolademengsel evenredig over het deeg. Rol het deeg in de lengte op tot je een lange worst hebt. Gebruik nu een scherp mess om het deeg in rolletjes te snijden van 2 à 3cm dikte. Je zou ongeveer 12 rolletjes moeten kunnen maken.
Vet een bakvorm in met wat boter en leg hierin de rolletjes met de spiraalkant naar boven. Bedek met folie en laat opnieuw een dik halfuur rijzen.

Verwarm intussen de oven voor op 180°. Zet de rolletjes dan in de oven en laat ze 40min. bakken tot ze goudbruin zijn. Laat ze kort afkoelen en serveer.
Je kan de rolletjes in een luchtdichte doos ongeveer 3 dagen bewaren.